Home Suriname LVV-directeur is voorzitter Platform Rijstsector

LVV-directeur is voorzitter Platform Rijstsector

38
0
lvv-directeur-is-voorzitter-platform-rijstsector

foto

President Chan Santokhi met de leden van het Platform Rijstsector. De installatie vond zaterdag plaats in Nickerie.


“Met de vinger wijzen naar elkaar is voorbij. Vanaf vandaag geen show meer, maar action.” Dat zei president Chan Santokhi gistermiddag bij de installatie van het Platform Rijstsector in Nieuw Nickerie. Het platform bestaat uit 22 leden en wordt voorgezeten door de directeur van Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Soedeschand Jairam.

Het platform zal zich buigen over de knelpunten binnen de rijstsector. Het met komen met oplossingsmodellen en voorstellen om de knelpunten positief te beïnvloeden. In het platform zitten vertegenwoordigers van de overheid, leden van de Surinaamse Padie Boeren Associatie en rijstverwerkers.

Jairam is blij dat er een stap is gezet richting duurzame oplossing met betrekking tot de rijstsector. “We zullen steeds met elkaar in overleg treden om alle problemen binnen de rijstsector op te lossen.” Het platform Rijstsector is geïnstalleerd in aanloop naar de Wet Productschappen die al is goedgekeurd.

President Santokhi is zaterdag naar Nickerie afgereisd en keert vandaag terug. Hij zal in Nickerie nog een structurenvergadering hebben en enkele moskeeën bezoeken. Met het staatshoofd zijn meegereisd de ministers van Defensie (Krishna Mathoera), van Economische Zaken (Rishma Kuldipsingh), van Openbare Werken (Riad Nurmohamed), van LVV (Parmanand Sewdien) en van Buitenlandse Zaken (Albert Ramdin).