Home Nederland Luchtvaartautoriteit VS zegt sorry voor evacuatie Capitool om parachuteshow

Luchtvaartautoriteit VS zegt sorry voor evacuatie Capitool om parachuteshow

153
0
luchtvaartautoriteit-vs-zegt-sorry-voor-evacuatie-capitool-om-parachuteshow

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA erkent dat ze deze week steken heeft laten vallen in het contact met de politie van het Capitool in Washington. De organisatie had de politie niet op de hoogte gebracht van een parachutistenshow die woensdag werd georganiseerd in een honkbalstadion in de buurt van het parlementsgebouw. Een overvliegend vliegtuigje met wedstrijdspringers werd daarom als dreiging gezien, waarop de politie het Capitool liet ontruimen.

“We betreuren het ten zeerste dat we hebben bijgedragen aan een evacuatie van het Capitool”, zegt de FAA in een verklaring. “We bieden onze excuses aan voor de verstoring en voor de angst die mensen die er werken hierdoor hebben ervaren.”

De luchtvaartautoriteit belooft onmiddellijk stappen te ondernemen om “verwarring over toekomstige luchtvaartevenementen” in Washington te voorkomen.

Parachuteshow

De parachutespringers die in het vliegtuigje zaten horen bij de Golden Knights, het demonstratie- en wedstrijdteam van het Amerikaanse leger. Er was een show met hen gepland in het stadion van de Washington Nationals, kort voor een honkbalwedstrijd die daar zou worden gespeeld.

Zo landden de parachutisten uiteindelijk in het stadion:

Het luchtruim rond het Capitool wordt zwaar bewaakt. De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, zei woensdag dat veel mensen in het parlementsgebouw erg waren geschrokken van de evacuatie. Ze noemde het schandelijk en onvergeeflijk dat de FAA de politie niet had ingelicht over de parachutistenshow.

De Senaat en het Huis van Afgevaardigden waren op het moment van de evacuatie niet aan het vergaderen, maar er waren wel honderden andere medewerkers in het parlementsgebouw aanwezig.

De ontruiming duurde overigens slechts enkele minuten. Kort nadat alle medewerkers waren geƫvacueerd, werd de politie duidelijk wat er aan de hand was en werden alle veiligheidswaarschuwingen weer ingetrokken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here