Home Suriname Colombiaanse soldaten gedood bij bermbomaanslag

Colombiaanse soldaten gedood bij bermbomaanslag

81
0
colombiaanse-soldaten-gedood-bij-bermbomaanslag

foto

De hinderlaag vond plaats in Frontino in de provincie Antioquia.


Bij een hinderlaag in de noordwestelijke provincie Antioquia zijn zeker zes Colombiaanse soldaten gedood en vijf anderen gewond geraakt, zegt het leger. De soldaten waren op patrouille in een landelijk gebied toen hun voertuig werd opgeblazen door een bermbom.

Ambtenaren zeiden dat ze vermoedden dat de criminele bende van de Golf Clan achter de aanval zat. De leider van de Gulf Clan, bekend als Otoniel, werd in oktober gearresteerd na een klopjacht van 10 jaar.

Er wordt gejaagd op de aanvallers. Veiligheidstroepen zijn ook op zoek naar een soldaat die vermist is na de explosie.

Het Colombiaanse radiostation Blu plaatste foto’s van de vrachtwagen waarin de soldaten hadden gezeten.

Vorig jaar kwamen in hetzelfde gebied een politieburgemeester en zijn chauffeur om het leven door een bermbom.

Colombiaanse veiligheidstroepen hebben de Golf Clan bestempeld als de machtigste criminele organisatie van het land, terwijl de autoriteiten in de VS het hebben beschreven als “zwaar bewapend en extreem gewelddadig”.

De bende, die in veel provincies actief is en uitgebreide internationale connecties heeft, houdt zich bezig met drugs- en mensensmokkel, illegale goudwinning en afpersing.

Er wordt aangenomen dat er ongeveer 1.800 gewapende leden zijn, die voornamelijk worden gerekruteerd uit extreemrechtse paramilitaire groepen. Leden zijn gearresteerd in Argentinië, Brazilië, Honduras, Peru en Spanje.

De bende controleert veel van de routes die worden gebruikt om drugs van Colombia naar de VS te smokkelen, en zelfs zo ver weg als Rusland.

Het aantal aanvallen op de veiligheidstroepen door de Golf Clan is toegenomen sinds Otoniel, wiens echte naam Dairo Antonio Úsuga is, werd gevangengenomen. Otoniel wordt gezocht op beschuldiging van drugshandel in de Verenigde Staten en zal naar verwachting binnenkort worden uitgeleverd.