Home Suriname Kuldipsingh: Inzet EZ nodig om land uit crisis te halen

Kuldipsingh: Inzet EZ nodig om land uit crisis te halen

97
0
kuldipsingh:-inzet-ez-nodig-om-land-uit-crisis-te-halen

foto

Minister Rishma Kuldipsingh heeft het roer overgenomen bij EZ. Op het ministerie is eerder op de dag het protocol van overdracht getekend door haar en Saskia Walden, die het veld moest ruimen. (Foto: EZ)


Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft na overname van het roer op dit departement gisteren, aangegeven dat ze een open oor heeft voor het personeel en dat haar deur altijd openstaat voor communicatie. “De volledige ondersteuning en inzet van het ministerie is nodig om Suriname uit de diepe crisis te halen en dit land op te bouwen”, voerde zij aan.

Het protocol van overdracht werd dinsdag op het ministerie getekend tussen de voormalige minister Saskia Walden en Kuldipsingh. Zij heeft het beheer van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken overgedragen aan Steven Mac Andrew. Kuldipsingh heeft enkele weken waargenomen op EZ, toen Walden naar Dubai was en aansluitend daarop met verlof. Zij heeft haar portefeuille ter beschikking gesteld van de president en zal elders worden ingezet.

Kuldipsingh hield het personeel voor dat het ministerie haar niet onbekend is, meldt EZ. Zij heeft voorheen ook als ambtenaar haar bijdrage geleverd aan het beleid van het voormalige ministerie van Handel en Industrie. Zij heeft ook aan de wieg gestaan bij het opzetten van het KMO-fonds. De bewindsvrouw heeft directie, staf en personeel bemoedigd om zich te blijven inzetten om de uitdagingen aan te gaan om het ministerie samen als een team, naar grotere hoogtes te tillen.