Home Suriname Mac Andrew: Dialoog en samenwerking speerpunten

Mac Andrew: Dialoog en samenwerking speerpunten

151
0
mac-andrew:-dialoog-en-samenwerking-speerpunten

19 Apr, 21:17

foto

Steven Mac Andrew neemt het roer van het ministerie van AW&J over van Rishma Kuldipsingh die verhuist naar EZ.


Dialoog en samenwerking zijn de speerpunten van de werkwijze van Steven Mac Andrew, die eerder op de dag door president Chan Santokhi is beëdigd tot minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J). Kort daarna is het ministerie formeel door minister Rishma Kuldipsingh aan hem overgedragen. Zij voert nu het bewind op het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Saskia Walden heeft haar portefeuille ingeleverd, nadat zij geen politieke draagvlak meer had in de VHP top.

Mac Andrew heeft ruime ervaring in arbeidsaangelegenheden. Hij is directeur geweest van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven en heeft onder meer de introductie van het Decent Work-programma van de Internationale Arbeidsorganisatie ILO in Suriname inhoud helpen geven. Bij de Caricom heeft Mac Andrew jarenlang het proces van vrij personenverkeer in de lidlanden geleid.

 “Suriname heeft zich gecommitteerd aan de Sustainable Development Goals, met name; decent work, en daarmee gaan wij door”, zegt Mac Andrew. Wat de focus op jeugdzaken betreft zal worden voortgegaan volgens het model van de Caricom. Dit betreft de aanpak van issues waarmee de jeugd zit alsook het stimuleren van jeugdparticipatie bij het ontwikkelen van het land. De beslissingen van The Council for Human and Social Development zullen deel uit maken van het beleid van de AWJ.

Advertenties