Home Nederland Bemanningslid nog vermist na kapseizen schip in Rotterdam

Bemanningslid nog vermist na kapseizen schip in Rotterdam

28
0
bemanningslid-nog-vermist-na-kapseizen-schip-in-rotterdam

De 20-jarige man uit Urk die gisteren vermist raakte, toen een binnenvaartschip op de Nieuwe Waterweg in Rotterdam kapseisde, is nog steeds niet gevonden. Dat meldt RTV Rijnmond. De politie zoekt met een sonarboot verder.

Het ongeval gebeurde gisteravond rond 18.00 uur. Aan boord van het schip waren twee opvarenden. Een van hen, de kapitein, werd uit het water gered. Naar de ander wordt nog gezocht.

Kapitein Kees Post, die sinds vanmiddag weer thuis is, heeft wel een vermoeden van de oorzaak van het ongeluk. Volgens hem wilden twee grote zeeschepen elkaar inhalen. Dat zouden ze met een te hoge snelheid hebben gedaan, waardoor er een hoge hekgolf ontstond die de lading van zijn binnenvaartschip liet schuiven. Daardoor kapseisden ze “binnen één seconde”, vertelt hij aan Omroep Flevoland.

Raadsel

Hoe het kan dat Post het ongeluk overleefde, is hem een raadsel. “Ik weet niet hoe ik boven ben gekomen. Ik zwom door de stuurhut en toen zag ik licht en besloot dat ik daarheen moest zwemmen.” Het andere bemanningslid zat op dat moment volgens hem in de kajuit van het schip.

Duikers van de brandweer en gespecialiseerde openwaterduikers zochten tot 01.00 uur vannacht naar de vermiste opvarende. Ook acht leden van de Stichting Opsporingsapparatuur Drenkelingen uit Urk schoten te hulp. Tegenover Omroep Flevoland zei een woordvoerder van de Veiligheidsregio afgelopen nacht te vermoeden dat de man is afgedreven naar zee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here