Home Suriname Frans-Guyana: Twee vissersboten uit Suriname aangehouden

Frans-Guyana: Twee vissersboten uit Suriname aangehouden

169
0
frans-guyana:-twee-vissersboten-uit-suriname-aangehouden

foto

De Franse kustsurveillance heeft twee Surinaamse boten in beslag genomen die illegaal aan het vissen waren voor de Franse kust.


De Frans-Guyanese autoriteiten hebben twee Surinaamse boten die illegaal aan het vissen waren voor de Franse kust, aangehouden. Aan boord van de boten ‘Roso’ en ‘Geraldo’ waren enkele tonnen vis en kilometers aan visnetten die in beslag zijn genomen.

De inspanningen om illegale visserij te voorkomen in de Frans-Guyanese wateren wordt voortgezet, zeggen de autoriteiten van ons oosterbuurland. De twee illegale vissersvaartuigen zijn op donderdag 7 april 2022 onderschept voor de kust van Sinnamary, een dorp dat ligt tussen Kourou en Iracoubo. De boten hadden in totaal 3,5 ton vis, 16 km visnetten en 10 kg zwemblazen. De volledige lading is in beslag genomen. De Franse surveillanceboot was uitgerust met de “Organabo” kustbewakingslancering (VCSM) en de “Caouanne” nettrekker.

Vorig jaar hebben de Frans-Guyanese strijdkrachten 196 km aan netten opgehaald. Dat was minder dan in de twee voorgaande jaren. De hoeveelheden in beslag genomen zwemblazen worden echter steeds talrijker. In 2021 werd 993 kg in beslag genomen. Deze visorganen wordt eens aan land verhandeld tegen een gouden prijs, meer dan 150 euro per kilo voor de zwemblaas van de rode acoupa (bang bang). De zwemblazen van de vis worden op de markt gebracht en verhandeld vanwege hun geneeskrachtige en lustopwekkende eigenschappen die eraan worden toegeschreven.