Home Nederland Floriade officieel geopend door koning Willem-Alexander

Floriade officieel geopend door koning Willem-Alexander

35
0
floriade-officieel-geopend-door-koning-willem-alexander

Koning Willem-Alexander heeft in Almere de Floriade geopend. De wereldtuinbouwtentoonstelling, met als thema Growing Green Cities, richt zich op het leefbaarder en duurzamer maken van steden.

Bij aankomst zette de koning zijn handtekening in het gastenboek. Na een aantal toespraken kreeg hij een rondleiding door een kas van ruim 10.000 vierkante meter. De koning zette ook samen met drie jongeren een plantje neer, schrijft Omroep Flevoland, als symbolische start.

Dat zag er zo uit:

Koning opent Floriade in Almere

De wereldtuinbouwtentoonstelling is eens per tien jaar in Nederland. Het evenement is een samenwerking van de Nederlandse tuinbouwsector met 200 deelnemers uit binnenland en buitenland, zoals niet-gouvernementele organisaties en Aeres Hogeschool.

Vanwege financiële tegenvallers was het enige tijd niet zeker of de tentoonstelling wel kon doorgaan. De gemeente besloot het evenement te redden met een extra investering van ruim 16 miljoen euro, maar vorig jaar vroeg de organisatie nog eens om 15 miljoen euro extra. Hoeveel geld uiteindelijk precies in het evenement is gestoken, is niet duidelijk.

Morgen gaat de Floriade open voor het publiek. De wereldtuinbouwtentoonstelling duurt tot en met 9 oktober. Na de sluiting wordt het terrein een groene, autoluwe stadswijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here