Home Suriname CDB wil samenwerking met Suriname uitdiepen

CDB wil samenwerking met Suriname uitdiepen

108
0
cdb-wil-samenwerking-met-suriname-uitdiepen

foto

Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning wordt verwelkomd door CDB president Gene Leon.


Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning heeft afgelopen week een onderhoud gehad met de president van Caribbean Development Bank (CDB), Gene Leon. De CDB financiert energie- en onderwijsprojecten in Suriname. Wederzijds is de wens uitgesproken de financiering uit te breiden naar de landbouw en productie.

De komende dagen zal verdere afstemming plaatsvinden op technisch niveau voor de selectie van concrete projecten, meldt het ministerie. De minister van Financiën zit namens Suriname in de Board van de CDB. De ministers Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt & Visserij en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking waren ook aanwezig bij het overleg.

De president van de CDB volgt de ontwikkelingen in Suriname op de voet. Hij merkt op dat de economie van Suriname zich relatief snel aan het herstellen is en het land op het goede spoor zijn. CDB wil daar graag ook aan bijdragen door haar activiteiten in Suriname op te voeren. Leon zal binnenkort een bezoek brengen aan Suriname om de samenwerking verder uit te diepen.