Home Suriname Colombiaanse politie redt 1.000 smokkeldieren

Colombiaanse politie redt 1.000 smokkeldieren

56
0
colombiaanse-politie-redt-1.000-smokkeldieren

foto

Onder de onderschepte smokkeldieren waren ocelotten, slangen, vogels en schildpadden die allen beschermd zijn in Colombia.


De nationale politie van Colombia heeft op de zwarte markt meer dan 1.000 ocelotten, slangen, vogels en andere dieren met een waarde van meer dan 1 miljoen dollar gered. De landelijke operatie, ondersteund door de Amerikaanse Fish and Wildlife Service en lokale milieuautoriteiten, leidde tot 21 arrestaties, aldus de politie in een verklaring.

“De nationale politie heeft in samenwerking met de natuurbeschermingsautoriteiten van de Verenigde Staten de belangrijkste operatie uitgevoerd om beschermde diersoorten in Colombia te beschermen”, zei generaal Jorge Luis Vargas, hoofd van de nationale politie.

De 1004 dieren – waaronder schildpadden, zeesterren en vogelspinnen – zijn nu onder de hoede van milieuautoriteiten.

Colombia is een van ’s werelds meest biodiverse landen en de politie daar heeft dit jaar tot nu toe 5.994 dieren gered van mogelijke smokkelhandel.