Home Nederland Twee Palestijnse vrouwen gedood op Westelijke Jordaanoever, spanning loopt op

Twee Palestijnse vrouwen gedood op Westelijke Jordaanoever, spanning loopt op

83
0
twee-palestijnse-vrouwen-gedood-op-westelijke-jordaanoever,-spanning-loopt-op

Bij twee afzonderlijke incidenten op de bezette Westelijke Jordaanoever zijn vandaag twee Palestijnse vrouwen gedood.

Nabij Bethlehem werd een Palestijnse vrouw door Israëlische militairen doodgeschoten. Volgens het Israëlische leger zou de vrouw hen op “verdachte wijze” hebben benaderd. De militairen openden daarop het vuur. Bij het lichaam van de vrouw werd geen wapen aangetroffen.

Volgens het leger negeerde de 47-jarige vrouw verbale waarschuwingen van de militairen en een waarschuwingsschot. Ze werd geraakt in haar onderlichaam en overleed onderweg naar het ziekenhuis.

In Hebron werd een Palestijnse vrouw doodgeschoten, volgens Israël omdat zij een agent van de grenswacht aanviel met een keukenmes. Dat gebeurde bij de ingang van de Ibrahimi-moskee, die joden kennen als de Tombe van de Patriarchen. De agent raakte lichtgewond.

Toegenomen spanningen

De spanningen op de Westelijke Jordaanoever liepen de voorbije weken op. Israëlische militairen staan op scherp, nadat Palestijnen de afgelopen tijd meerdere aanslagen pleegden in Israël. Daarbij kwamen veertien mensen om het leven. De Israëlische premier Naftali Bennett sprak van een golf van Arabische terreur.

Omgekeerd spreken de Palestijnse autoriteiten van provocatie door het Israëlische leger, bijvoorbeeld in de stad Jenin. Militairen doen daar invallen, volgens de Israëlische autoriteiten om verdere aanvallen te voorkomen. Eerder werd duidelijk dat twee aanslagplegers uit de buurt van Jenin kwamen.

De gouverneur van Jenin beschuldigt Israël ervan de lokale bevolking van het gebied “collectief te straffen”. Bij een inval in het vluchtelingenkamp van de stad werd gisteren één Palestijn gedood.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here