Home Suriname Brazilië: Lula heeft running mate Geraldo Alckmin

Brazilië: Lula heeft running mate Geraldo Alckmin

108
0
brazilie:-lula-heeft-running-mate-geraldo-alckmin

foto

De voormalige president van Brazilië, Luiz Inacio Lula da Silva, begroet de voormalige gouverneur van Sao Paulo, Geraldo Alckmin, tijdens een evenement om de aanwijzing van Alckmin als zijn vicepresident voor nationale verkiezingen in Brazilië aan te kondigen. (Foto: Reuters)


De Braziliaanse Socialistische Partij (PSB) heeft vrijdag officieel de voormalige gouverneur van Sao Paulo, Geraldo Alckmin, voorgedragen als running mate van voormalig president Luiz Inacio Lula da Silva bij de verkiezingen van oktober. De aankondiging kwam na een ontmoeting in Sao Paulo tussen de leiders van de PSB en Lula’s Arbeiderspartij (PT).

Lula heeft maanden gewerkt om zijn bod af te ronden met Alckmin, een centrumrechtse politieke veteraan die naar verwachting de zorgen van zakelijke belangen over een terugkeer van een linkse regering zou wegnemen.

“De bezegeling van deze overeenkomst met Alckmin is een demonstratie van de inspanningen om het beste in de Braziliaanse politiek op te bouwen, zodat we de verkiezingen van 2022 kunnen winnen”, zei Lula.

Uit de laatste peilingen voorafgaand aan de verkiezingen in oktober bleek dat de extreemrechtse president Jair Bolsonaro de voorsprong van Lula in de race geleidelijk aan verkleinde.