Home Suriname Santokhi en Vorswijk verstrekken grondpapieren in Commewijne

Santokhi en Vorswijk verstrekken grondpapieren in Commewijne

161
0
santokhi-en-vorswijk-verstrekken-grondpapieren-in-commewijne

foto

Minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer reikt grondpapieren uit in Commewijne. Tot nu toe zijn door deze regering ruim 11.000 beschikkingen verstrekt aan burgers. (Foto: CDS)


Ruim duizend mensen in Commewijne hebben donderdag hun grondbeschikkingen en bereidverklaringen ontvangen. De documenten werden overhandigd door president Chan Santokhi en minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer. In totaal hebben ruim 70.000 belanghebbenden zich geregistreerd via online platformen en bij overheidsinstanties.

“Iedere burger heeft recht op een stuk land en een dak boven het hoofd”, merkte Santokhi op. Hij drukte de bewoners op het hart om zo gauw mogelijk aan hun plichten te voldoen. Zij zullen de verdere processen moeten doorlopen zoals het betalen van de notariskosten. Dit proces verloopt via het Managementinstituut (MI-GLIS). “Deze beschikkingen zijn niet om te speculeren of om handel mee te drijven, u moet het in cultuur brengen”, zo moedigde president Santokhi de burgers aan tot de afwikkeling van hun documenten. Hij bleef ook stilstaan bij het bouwfonds dat de regering voornemens is op te starten. Dit alles kan de bewoners een stabiele basis bieden in hun bouwplannen, meldt de Communicatiedienst Suriname.

.

Minister Vorswijk richtte zich in het bijzonder tot de jong volwassenen die in aanmerking zijn gekomen voor een stuk land. “Ik vraag u om de moed niet op te geven. De regering en staf van het ministerie doen er alles aan om de achterstanden in grondaanvragen in te lopen”. Commewijne is het zesde district waar de regering sedert haar aantreden grondpapieren heeft uitgereikt. Hoewel niet alle aanvragen behandeld zijn, vraagt Vorswijk om geduld. Ze zegt dat er in volle vaart gewerkt wordt aan het behartigen van de belangen van de samenleving.

Van de 11.031 beschikkingen die zijn uitgereikt, komen 503 voort uit de online registraties. Personen die in aanmerking zijn gekomen voor een beschikking, zullen via de media en andere kanalen, worden opgeroepen om hun stukken op het Domeinkantoor af te halen. Vorswijk maakte de burgers ook attent op oplichters. “U zal persoonlijk gebeld worden door het Domeinkantoor. Als u gebeld wordt om een geldbedrag te betalen voor het verkrijgen van uw beschikking, rapporteer dat alstublieft gelijk”.