Home Suriname Luchthaven Costa Rica heropent na noodlanding DHL-toestel

Luchthaven Costa Rica heropent na noodlanding DHL-toestel

118
0
luchthaven-costa-rica-heropent-na-noodlanding-dhl-toestel

foto

Brandweerlieden werken op de plaats waar een Boeing 757-200-vrachtvliegtuig van DHL een noodlanding maakte voordat het van de startbaan gleed en brak op de internationale luchthaven Juan Santamaria in Alajuela, Costa Rica. (Foto’s: Reuters)


De internationale luchthaven Juan Santamaria in Costa Rica is donderdag weer heropend nadat een Boeing 757-200-vrachtvliegtuig van DHL een noodlanding had gemaakt en van de landingsbaan gleed, waarbij de staart losraakte. Luchthavenexploitant Aeris zei dat de luchthaven, aan de rand van de hoofdstad San Jose, om 15.30 uur lokale tijd heropend is, enkele uren eerder dan verwacht na het incident van 10.00 uur.

Ongeveer 8.500 passagiers en 57 commerciële en vrachtvluchten werden getroffen door de sluiting, zei Aeris.

DHL, onderdeel van Deutsche Post AG, zei dat de bemanning ongedeerd was en dat een lid uit voorzorg een medische beoordeling onderging.

Afbeeldingen van de Costa Ricaanse krant La Nacion toonden een geel vliegtuig met het DHL-logo dat was overgoten met blusschuim, waar het op een grasveld naast een landingsbaan was geland. De staart was losgeraakt en een vleugel was gebroken, laten de foto’s zien.

Het vliegtuig was op weg naar Guatemala toen het blijkbaar een storing had in het hydraulische systeem, zei Luis Miranda Munoz, adjunct-directeur van de burgerluchtvaartautoriteit van Costa Rica. De kwestie bracht de piloot ertoe om kort na het opstijgen een noodlanding aan te vragen, zei hij.

DHL en de luchthavenautoriteiten zeiden dat ze samenwerkten om het vliegtuig te verplaatsen, hoewel ze zeiden dat dit de operaties niet beïnvloedde.

“DHL’s incident response team is geactiveerd en er zal een onderzoek worden uitgevoerd met de relevante autoriteiten om te bepalen wat er is gebeurd”, aldus DHL.

Oorspronkelijk schatte Aeris dat de luchthaven tot 18.00 uur lokale tijd gesloten zou blijven, wat gevolgen zou hebben gehad voor drie vrachtvluchten en 32 commerciële vluchten van en naar de Verenigde Staten, Midden-Amerika, Mexico, Canada en Europa.