Home Suriname Leiding leger veroordeelt gedrag militairen

Leiding leger veroordeelt gedrag militairen

99
0
leiding-leger-veroordeelt-gedrag-militairen

foto


De leiding van het Nationaal Leger vindt het gedrag van aangehouden militairen onacceptabel. Drie leden van de Militaire Politie zijn aangehouden op verdenking van een beroving van een ondernemer in Paramaribo noord. Intussen is één verdachte na voorgeleid te zijn bij de auditeur militair in verzekering gesteld. De twee overigen zijn na verhoor en in overleg met de auditeur militair heengezonden.

Het strafbare feit waarvan ze worden verdacht is zeer ernstig en het vult het Nationaal Leger met afschuw dat zijn medewerkers deel zijn van zulke ernstige misdrijven. Dit past helemaal niet in de kernwaarden, integriteitscodes en het gedrag dat van militairen wordt verwacht, meldt  het ministerie van Defensie. Dit soort handelingen van militairen wijkt totaal af van het beleid van het ministerie.

Het gehele integriteitsbeleid zal in de komende tijd verder worden aangescherpt, terwijl er ook een bewustwording komt over kernwaarden. Het Nationaal Leger betreurt deze kwestie ten zeerste en de overige collega’s worden opgeroepen om het goede werk voort te zetten. Het leger heeft de plicht om bij te dragen aan een goed veiligheidsklimaat dat essentieel is voor de verdere economische en sociale ontwikkeling van het land.

Een ondernemer is op 30 maart beroofd van US$ 30.000. Hij kwam bij zijn pand aan en zag twee mannen op hem afkomen. De rovers namen plaats in zijn auto en hebben hem onder bedreiging laten rijden. Onderweg hebben zij hem beroofd van het bedrag. Zij zijn na de beroving uitgestapt uit de wagen van het slachtoffer.