Home Suriname Colombia: Minstens 10 doden door overstromingen

Colombia: Minstens 10 doden door overstromingen

131
0
colombia:-minstens-10-doden-door-overstromingen

foto

Het gebied dat werd getroffen door een plotselinge overstroming die de El Porvenir-goudmijn onder water zette en waarbij minstens 10 doden vielen, in Abriaqui, Colombia. (Foto via Reuters)


Overstromingen veroorzaakt door stortregens in de Colombiaanse provincie Antioquia hebben aan minstens 10 mensen het leven gekost, zeiden de lokale autoriteiten donderdag. Er worden nog eens 10 mensen gewond, terwijl 7 anderen worden vermist.De overstromingen deden zich woensdag laat voor, toen regen in de gemeente Abriaqui in Antioquia een kamp bij de El Porvenir-mijn en een deel van de mijnbouw onder water zette, zei de provinciale rampenbestrijdingsdienst DAGRAN.

“Deze situatie vervult ons opnieuw met droefheid”, zei Jaime Gomez, directeur van DAGRAN, in een verklaring. Hij riep Colombianen op – vooral degenen die in de buurt van water wonen – om extra voorzorgsmaatregelen te nemen tijdens het regenseizoen.

Naast de doden zijn er nog zeven mensen vermist en zijn er tien gewond geraakt, aldus de verklaring.

Anibal Gaviria, de gouverneur van de provincie Antioquia, zal het getroffen gebied bezoeken, zei DAGRAN.

Overstromingen komen vaak voor tijdens de nattere seizoenen van Colombia, terwijl aardverschuivingen frequent zijn vanwege het bergachtige terrein en de slechte of informele constructie van huizen.