Home Suriname Richtprijs baal natte padie SRD 470; platform rijstsector

Richtprijs baal natte padie SRD 470; platform rijstsector

243
0
richtprijs-baal-natte-padie-srd-470;-platform-rijstsector

foto


Belanghebbenden uit de rijstsector hebben hun problemen gisteren voorgelegd aan president Chan Santokhi. Er werd tijdens deze ontmoeting een richtprijs van SRD 470 bepaald voor padie. Santokhi zal een platform voor de rijstsector installeren op 23 april. Er moet worden gezorgd dat er een betere ontwikkeling komt voor de rijstsector.

De president riep de diverse stakeholders in deze sector op, zoveel als mogelijk samen te werken, zodat problemen sneller aangepakt en opgelost kunnen worden. Tevens benadrukte Santokhi dat de regering niet kan subsidiƫren, maar wel kan inkomen met middelen om de boeren een hand te reiken samen met de diverse fondsen die hiervoor zijn opgezet, met name het Nationaal Ontwikkelingsfonds Agribusiness.

In het platform zullen stakeholders uit de rijstsector zitting hebben, meldt de Communicatiedienst Suriname. En vanuit de regering zullen de verschillende ministeries zitting hebben te weten, de ministeries van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, Landbouw Veeteelt en Visserij, Openbare Werken en Financiƫn en Planning.