Home Suriname KBS en SSAS gaan voor integrale veiligheid

KBS en SSAS gaan voor integrale veiligheid

164
0
kbs-en-ssas-gaan-voor-integrale-veiligheid

foto

Sharon Schalkwijk algemeen directeur van SSAS en brandweercommandant Radjen Jakhari feliciteren elkaar met de overeenkomst.


Het Korps Brandweer Suriname (KBS) en de Safety and Security Academy Suriname (SSAS) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Hiermee is SSAS nu één van de samenwerkings-  en ketenpartners van het brandweerkorps. De samenwerking heeft een looptijd van twee jaar en omvat de beleidsgebieden pro actie, preventie en preparatie.

“Veiligheidsvraagstukken zijn meestal brede opgaven die alleen door nauwe samenwerking tussen bedrijfsleven, openbaar bestuur, maatschappelijke organisaties en burgers succesvol kunnen worden aangepakt,” zegt Sharon Schalkwijk algemeen directeur van SSAS aan Starnieuws. Zij zette samen met Brandweercommandant Radjen Jakhari haar handtekening onder de overeenkomst.

Behalve brandpreventie en brandbestrijding zijn hulpverlening, training en opleiding ook belangrijke taakstellingen van het KBS. SSAS wordt door zowel het ministerie van Justitie en Politie als door het Korps Politie Suriname, erkend. “Met deze ondertekening die een schoolvoorbeeld is van public-private partnership gaan beide organisaties voor meer integrale veiligheid, “ zegt Sharon Schalkwijk.


De samenwerking houdt o.a. in dat gezamenlijk projecten zullen worden uitgevoerd in het kader van brandpreventie  zoals het “rookmelders project,”  het verzorgen van trainingen didactische vaardigheden door SSAS aan instructeurs van het KBS, het gezamenlijk uitvoeren van drill oefeningen voor bedrijven, ontruimingsplannen en evacuatieplannen,  trainen van personen voor bedrijfshulpverlening (BHV), en verder het mede fiatteren van bepaalde specifieke certificaten van SSAS door KBS, en het uitdragen van integrale veiligheid in de meest ruime zin van het woord.

SSAS is een erkend opleidingsinstituut op het gebied van veiligheid en opleidingen tot buitengewoon agent van politie, terwijl het KBS volgens haar meerjaren beleidsprogramma meer pro-actief en preventief zal optreden naar de gemeenschap. Beide instanties willen hiermee de integrale veiligheid verhogen.