Home Suriname Regering en NZR werken aan oplossing problemen in de zorg

Regering en NZR werken aan oplossing problemen in de zorg

154
0
regering-en-nzr-werken-aan-oplossing-problemen-in-de-zorg

foto

De problemen in de zorg in Suriname stapelen zich op.


De regering heeft het ziekenhuispersoneel in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) opgeroepen om de zorg te blijven garanderen, aangezien er concrete stappen zijn gezet om de inkomsten van ziekenhuizen te verhogen. Het wachten is op het besluit van de Nationale Ziekenhuisraad (NZR), zegt de regering in een verklaring.

Het AZP-ziekenhuispersoneel is in beraad en kijkt uit naar een structurele oplossing van de vele problemen in de zorg. De regering heeft gisteren, 1 april, een spoedoverleg gehad met de NZR om verdere aanpassing van het ziekenhuisligdagtarief te bespreken. De regering, vertegenwoordigd door de ministers van Volksgezondheid en Financiën & Planning en het Staatsziekenfonds (SZF), heeft op basis van haar verantwoordelijkheid en de financiële mogelijkheden een voorstel gepresenteerd aan de NZR. De raad heeft aangegeven dit voorstel nader te bestuderen.

Er is behalve het voorstel ook gesproken over de strategie en de tijdlijn waaraan gewerkt wordt om de problemen op een structurele wijze aan te pakken. De regering stelt dat de samenleving mag erop rekenen dat de regering er alles aan doet om de continuïteit van zorg te garanderen.