Home Suriname NDP: Leef mee met de sociaal zwakkeren

NDP: Leef mee met de sociaal zwakkeren

18
0
ndp:-leef-mee-met-de-sociaal-zwakkeren

foto


Ramadan of de vastenmaand is de  negende maand van de islamitische kalender en is bekend als de maand van bezinning, vergiffenis en zegeningen. Deze maand staat ook bekend als haar taraweeh salaah. Het is de belangrijkste maand voor de moslims en wereldwijd kijken moslims uit naar deze maand.

Deze maand herinnert ons eraan dat al het wereldse zal vergaan en dat er met devotie gewerkt dient te worden aan het hiernamaals. In deze maand is ook de heilige Quraan naar de aarde toegezonden. Het zich onthouden van voedsel en drank van vóór zonsopkomst tot zonsondergang is slechts bedoeld om de saamhorigheid en verbondenheid binnen de gemeenschap te versterken.

Door te vasten zullen zij die met wat meer in het leven gezegend zijn ook ervaren hoe anderen die het niet zo breed hebben het leven dagelijks ervaren. Deze maand staat daarom ook bekend als de maand waarbij zij die het wat breder hebben ondersteuning kunnen bieden aan hen die het minder breed hebben. Dit is de maand waar barmhartigheid geen grenzen kent!

Suriname is op een dieptepunt beland, waar kinderen met een lege maag naar school gaan en ouders geen voedsel op tafel kunnen zetten. Gezien de enorme toename van armoede in het land roept de NDP alle Surinamers op om deze maand en ook hierna mee te leven met de sociaal zwakkeren. U hoeft geen duizenden SRD’s aan iemand te geven. Een pakje brood, een pakje melk, het betalen van medicatie voor een zieke kan wonderen doen. Laten we dit jaar samen de gemeenschapszin bevorderen en deze heilige maand als zegen gebruiken om moeilijke tijden te overbruggen. De tijd van de Covid pandemie lijkt voorbij te zijn. Laten wij met ons allen de Almachtige hiervoor danken en laten wij deze maand kleine persoonlijke offers brengen om de gemeenschap te dienen.

De NDP wenst aan alle Surinamers en in het bijzonder de moslimbroeders en zusters een Mahe Ramadan toe.

Ramadan Kareem!