Home Nederland Busje met toeristen rijdt Amsterdamse gracht in, negen mensen gered

Busje met toeristen rijdt Amsterdamse gracht in, negen mensen gered

172
0
busje-met-toeristen-rijdt-amsterdamse-gracht-in,-negen-mensen-gered

Een busje met toeristen is vanmiddag te water geraakt in de Prinsengracht in Amsterdam. Met hulp van een omstander konden de negen inzittenden zich in veiligheid brengen. Twee mensen raakten lichtgewond.

Het incident deed zich voor iets na 12.00 uur vanmiddag. Een woordvoerder van de politie zegt bij AT5 dat het busje vermoedelijk tijdens het inparkeren te water is geraakt.

Op deze beelden is te zien hoe de inzittenden uit het busje worden gehaald:

Negen mensen gered uit te water geraakte busje

Nog voordat de brandweer kwam, waren alle inzittenden gered uit het water. Een 29-jarige Amsterdammer die toevallig langsliep, sprong het water in en wist, terwijl het busje langzaam onderwater verdween, een van de deuren te openen. Tegelijkertijd kon ook een aantal inzittenden aan de andere kant het busje verlaten en naar de wal zwemmen.

Veilig op de wal

Veilig op de wal werd iedereen nagekeken door ambulancepersoneel. Twee mensen moesten naar het ziekenhuis, een met een polskwetsuur, een ander met een snijwond.

Een duikteam heeft gekeken of er nog iemand in het voertuig zat, maar dat was volgens NH Nieuws niet het geval. De toeristen zijn opgevangen in een café. Het busje werd even later door de brandweer uit het water gehaald en op de kade gezet. Het was er zo slecht aan toe, dat het even later werd afgevoerd naar een sloper.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here