Home Suriname Enorme toeloop voor levensmiddelenpakket in de Olifant

Enorme toeloop voor levensmiddelenpakket in de Olifant

97
0
enorme-toeloop-voor-levensmiddelenpakket-in-de-olifant

foto

Wie een pakket wil voor SRD 160, dient zich eerst te registreren op het terrein van de Olifant. (Foto’s: René Gompers)


Het is aardig druk bij het VHP hoofdkwartier aan de Jagernath Lachmonstraat. Honderden mensen zin afgekomen op de ‘Bigi bombarie verkoopactie in de Olifant. Eenieder tracht een levensmiddelenpakket met 14 items te bemachtigen voor SRD 160. Het pakket kost bijna een derde van wat het in de winkel zou kosten.

Te voet of via de ‘drive thru’ proberen de mensen aan een pakket te komen. “Wel 1 pakket per persoon,” benadrukt een medewerker. De klanten worden allemaal geregistreerd. “Ik denk dat we al meer dan 1.000 pakketten hebben verkocht,”merkt een andere medewerker op.

Naarmate het uur verstrijkt, wordt het wat rustiger. De organisatie probeert de file die op straat is ontstaan, te verhelpen door de stroom van auto’s even aan te houden. De mensen worden aangespoord om te parkeren en in de rij te gaan staan. De actie duurt tot 5 uur ’s middags en wordt morgen en overmorgen voortgezet.