Home Suriname 18 maanden cel voor drugssmokkelaar

18 maanden cel voor drugssmokkelaar

173
0
18-maanden-cel-voor-drugssmokkelaar

foto


Rechter Lydia Ravenberg heeft Javiero E. donderdag gevonnist tot achttien maanden cel en een boete van SRD 5.000 of vijf maanden hechtenis. Zij is meegegaan met de strafeis van officier van justitie Reshmi Rathipal.

Javiero E. stond op 9 december op vertrek naar Nederland. In zijn koffer zijn 13 flessen stroop aangetroffen waarin drugs bleken te zijn.

Advocaat Humphrey Schurman heeft in zijn pleidooi aangegeven dat de hoeveelheid cocaïne in de stroop niet bekend is. Vervolgingsambtenaar Rathipal zei dat in ons land de techniek er nog niet is om na te gaan welke hoeveelheid drugs in stroop casu quo vloeistof is.

Javiero E. had de flessen stroop in een koffer gekregen van een vriend. Rathipal vroeg hem een definitie te geven van vriend. Javiero E. heeft verteld wie hij onder een vriend verstaat en beaamde dat de vriend, die de koffer met spullen aan hem gaf, niet past in zijn opgegeven profiel. Hij had niet verwacht dat de vriend drugs zou stoppen in de flessen stroop. Hij heeft geholpen de spullen voor de vriend te vervoeren naar Nederland voor de kerstdagen, maar was niet op de hoogte van de drugs. Javiero E. was in Suriname om zijn twee kinderen te ontmoeten.