Home Suriname OW speelt in op grote vraag naar vuilcontainers

OW speelt in op grote vraag naar vuilcontainers

25
0
ow-speelt-in-op-grote-vraag-naar-vuilcontainers

foto

Directeur van Openbaar Groen en Afvalbeheer, Bholanath Narain, neemt de vuilcontainers en afvalbakken in ontvangst van de leverancier. (Foto: CDS)


Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft besloten de oranje vuilnisbakken in te ruilen voor grotere. Volgens minister Riad Nurmohamed zijn de oranje vuilnisbakken te klein, waardoor die heel snel vol raken, vandaar dat in het vervolg grotere formaten zullen worden aangeschaft. Directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer heeft nieuwe vuilcontainers en afvalbakken in ontvangst genomen van de leverancier.

Directeur Bholanath Narain voerde tijdens de levering aan dat de draad nu weer opgepakt kan worden, wegens het feit dat diverse instanties en scholen al maanden en zelfs jaren wachten op vuilcontainers. De vuilcontainers en afvalbakken zijn veel gevraagd door voornamelijk overheidskantoren over heel Suriname. Ook scholen kampen met dit enorme probleem.

Alvorens wordt overgegaan tot de distributie van de afvalcontainers, zal een strak beleid erop worden losgelaten. Na een inspectie op locatie, in hoeverre er behoefte is aan een vuilcontainer of een afvalbak, zal het proces van vertrekking plaatsvinden. Er zijn zeker ook eisen waaraan een instantie moet voldoen om in aanmerking te komen voor een container.

Nurmohamed laat optekenen via de Communicatiedienst Suriname dat instellingen die geen jaarverslagen kunnen aantonen, niet in aanmerking komen voor een vuilcontainer. Instanties die het kunnen opbrengen, zullen moeten betalen. OW komt binnenkort met een nieuw afvalbeleid. Het ligt in de bedoeling dat binnenkort wordt overgegaan tot het scheiden van het afval.