Home Nederland Aantal coronabesmettingen en -opnames blijft dalen, blijkt uit RIVM-weekcijfers

Aantal coronabesmettingen en -opnames blijft dalen, blijkt uit RIVM-weekcijfers

103
0
aantal-coronabesmettingen-en-opnames-blijft-dalen,-blijkt-uit-rivm-weekcijfers

Voor de tweede week op rij is het aantal geregistreerde positieve coronatests flink gedaald, meldt het RIVM. Het gaat om een afname van 29 procent ten opzichte van een week eerder, toen was de daling in vergelijking met de week ervoor iets lager met 27 procent.

Ook werden er minder coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis en, in tegenstelling tot vorige week, ook op de intensive care. Het gaat respectievelijk om een afname van 19 procent en 9 procent.

Uit de weekcijfers van het RIVM blijkt wel dat er meer mensen met covid-19 zijn overleden. Afgelopen week werden er 104 sterfgevallen gemeld tegenover 95 de week ervoor. Deze lichte toename is waarschijnlijk een vertraagd gevolg van de zeer hoge besmettingscijfers enkele weken geleden, in de nasleep van carnaval.

In de week van 22 tot en met 29 maart werden er ruim 216.596 positieve tests geregistreerd door de GGD. De week ervoor waren dat er bijna 300.000. Het percentage positieve tests is met 65,4 procent nog altijd hoog, maar wel iets lager dan de voorgaande week.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here