Home Suriname Suriname steunt ‘Save Soil’ beweging van Sadhguru

Suriname steunt ‘Save Soil’ beweging van Sadhguru

329
0
suriname-steunt-‘save-soil’-beweging-van-sadhguru

Suriname zal toetreden tot de Save Soil wereldwijde beweging ter ondersteuning van de bescherming, het behoud en de verrijking van de bodem als een belangrijk ecosysteem om duurzame voedsel- en waterzekerheid voor toekomstige generaties te waarborgen. Dit is een initiatief van spirituele leider Sadhguru (Jaggi Vasudew), oprichter van ‘Conscious Planet’ en de ‘Isha Foundation’. President Chan Santokhi heeft Sadhguru uitgenodigd om op een geschikt tijdstip een bezoek te brengen aan Suriname. Bij deze gelegenheid, mogelijk tijdens de Caricom Staatshoofdenvergadering in juli, zal de intentieverklaring worden ondertekend.

Save Soil wordt ondersteund door wereldwijde organisaties, waaronder United Nations Environment Programme, United Nations Convention to Combat Disertification, Food and Agriculture Organization en World Food Programme. Diverse landen hebben zich gecommitteerd om de aarde te beschermen. Suriname sluit zich aan bij zes andere Caribische landen (Antigua & Barbuda, Barbados, Dominica, Guyana, St. Lucia, St. Kitts & Nevis).

Suriname, als een van de hoogst beboste landen ter wereld, fungeert als koolstofput en belangrijke zuurstofproducent voor de wereld. In haar toewijding aan de Glasgow COP 26-verbintenissen roept Suriname overige landen, regeringen en leiders in onze respectievelijke samenlevingen op om zich bij deze beweging aan te sluiten om onze planeet te redden.