Home Suriname Binda tegen criminaliseren van bedrijven

Binda tegen criminaliseren van bedrijven

179
0
binda-tegen-criminaliseren-van-bedrijven

foto

Assembleelid Sham Binda (VHP)


Assembleelid Sham Binda (VHP, voorzitter vaste commissie Economische Zaken), vindt het niet correct dat bedrijven gecriminaliseerd worden en zaken worden gesloten door de Economische Controle Dienst (ECD). Hij zegt in gesprek met Starnieuws geen voorstander te zijn dat bedrijven die in de fout gaan met naam en toenaam genoemd worden. “Hierdoor maak je het bedrijf kapot”, meent hij. Er kan op een andere manier worden opgetreden.

Een van de producten die flink wordt gehamsterd de afgelopen dagen is zonnebloemolie. Binda zegt dat het hem doet denken aan de jaren tachtig van de vorige eeuw, toen onder andere toiletpapier werd gehamsterd. Als een product schaars wordt, zal dat duurder worden verkocht. Er zijn ook mensen die zoveel mogelijk schaarse producten opkomen om deze weer te verkopen.

Winkeliers denken ook aan de vervangingswaarde als een product duurder ingekocht zal worden. Het is volgens hem logisch als de prijs dan wordt verhoogd. Het product kan niet meer worden aangeschaft tegen de oude prijs. Het Assembleelid voert aan dat de groothandel ook niet kan worden verplicht om producten te verkopen, zeker als deze niet gesubsidieerd zijn.

De ECD heeft donderdag grote partijen spijsolie in beslag genomen bij de groothandel en ook in enkele kleine winkelzaken. Zij zijn met naam en toenaam genoemd in de berichtgeving van het ministerie, waar minister Rishma Kuldipsingh (Arbeid & Werkgelegenheid) waarneemt. Zij heeft het beleid aangescherpt, terwijl haar collega Saskia Walden met onder andere twee directieleden in Dubai vertoeft.