Home Suriname Vier maanden cel voor autodiefstal

Vier maanden cel voor autodiefstal

25
0
vier-maanden-cel-voor-autodiefstal

foto


Gregory G. heeft dinsdag bekend dat hij een auto heeft gestolen. In het voertuig had hij SRD 1.000 gevonden waarvan hij SRD 100 heeft genomen om groenten te kopen. Rechter Duncan Nanhoe heeft hem gevonnist tot acht maanden cel waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hieraan is een proeftijd van drie jaar gekoppeld.

Gregory G. was samen met een vriend naar een winkel. Bij de kassa aangekomen zag hij bosjes sleutels. Hij stal een sleutel die van een pick-up van de winkelier bleek te zijn. Zogenaamd vroeg hij de vriend hem in de buurt af te zetten van waar hij lopend terugkwam bij de winkel.

De gestolen autosleutel werd gebruikt om de pick-up te stelen. Gregory G. is met de pick-up naar zijn woning gegaan, maar had onderweg het kenteken weggehaald om niet aangehouden te worden. Camerabeelden wezen uit dat Gregory G de auto heeft gestolen. Hij zal nog een maand in detentie blijven want hij heeft al drie maanden uitgezeten.