Home Suriname Santokhi heeft alleen Pusugrunu kunnen aandoen

Santokhi heeft alleen Pusugrunu kunnen aandoen

183
0
santokhi-heeft-alleen-pusugrunu-kunnen-aandoen

foto

President Chan Santokhi is over het stuwmeer gevolgen naar Pusugrunu. Hij heeft deelgenomen aan een krutu en de noden aangehoord. Er zal gelijk hulp worden gegeven. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi heeft gisteren slechts Pusugrunu kunnen bezoeken. Aanvankelijk zou hij ook Asidonhopo en Langatabiki aandoen, maar door slecht weer kon hij die plekken niet aandoen. Pusugrunu zal  voorzien worden van de meest urgente behoeften. De regering zal gelijk inkomen met voeding, verbruiksgoederen en medicamenten, zei Santokhi na terugkeer op Zorg en Hoop.

Het staatshoofd heeft deelgenomen aan een krutu met grootopperhoofd Lesly Valentijn van de Matuariërs. De noden van het gebied kwamen ter sprake. “Onze eerste prioriteit is om de mensen van medicijn te voorzien; door het vervuild drinkwater zijn er veel gevallen van diarree”, stelt de president. Granman Valentijn heeft het staatshoofd officieel uitgenodigd voor een andere krutu daar hij over tal van problemen rond zijn gebied wenst te praten. De president is van plan over twee weken met een delegatie de granman te spreken, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De dorpen aan het noorden van het stuwmeer worden gemonitord om wateroverlast in die gebieden te voorkomen. Het waterpeil van het meer is hoog en valt nog net binnen de werkhoogte. Er wordt gewerkt om van de gelegenheid gebruik te maken extra energie te opwekken. Het is zaak te evalueren waar het veiliger de zonnepanelen neer te leggen, zodat deze niet onder water komen te liggen. De wateroverlast lijkt een jaarlijks terugkerend fenomeen te worden. Het is de bedoeling preventief beleid te creëren.