Home Suriname Aardbeving ten zuiden van Tonga

Aardbeving ten zuiden van Tonga

34
0
aardbeving-ten-zuiden-van-tonga

foto

De uitbarsting van een onderwatervulkaan bij Tonga in januari dit jaar was te zien vanuit de ruimte. De beving veroorzaakte een tsunami-waarschuwing voor verschillende eilandstaten in de Stille Zuidzee. (Foto via Reuters)


Een aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter heeft zich zondag, vandaag, voorgedaan op ongeveer 455,5 kilometer ten zuidwesten van Ohonua, Tonga. Dat heeft de Amerikaanse Geologische Dienst (USGS) gezegd.

De aardbeving was op een diepte van 10,0 km, zei de USGS. Er werd geen tsunamiwaarschuwing afgegeven.

In januari veroorzaakte een vulkaanuitbarsting in Tonga een atmosferische schokgolf die met bijna de snelheid van het geluid uitstraalde en grote golven over de Stille Oceaan duwde naar de kusten van Japan en Peru, duizenden kilometers verderop.