Home Suriname Politie en militairen verwijderen menigte bij Waka Pasi

Politie en militairen verwijderen menigte bij Waka Pasi

144
0
politie-en-militairen-verwijderen-menigte-bij-waka-pasi

foto

Het is erg druk geworden bij Waka Pasi vrijdagavond. Zoals verwacht moesten de politie en militairen de mensen verwijderen. (Foto’s: René Gompers)


Er is gisteren massaal Phagwa gevierd op en rond Waka Pasi. Tegen 22.00 uur wordt de massa verwijderd door politie en militairen. Er is een waarschuwingsschot gelost; iemand vond het nodig om de politie met een bierfles te bekogelen.Er is behoorlijk gefeest maar er zijn ook spanningen geweest.Militairen hebben in de middag moeten optreden om twee vechtende mensen uit elkaar te halen. De politie heeft getracht om de luide muziek op en rond Waka Pasi te dempen, zonder het gewenste resultaat. Ook auto’s hebben hun ‘sound’ erop losgelaten. In de vooravond was er een ambulance nodig voor een vrouw. Rond 21.15 uur was er weer een gevecht uitgebroken. Een man heeft een wapen getrokken om het gevecht te stoppen. De politie eenheden die op enkele meters verder stonden, hebben niet opgetreden.

Dat de politie niet heeft opgetreden bij het laatste gevecht bevreemdt standhouder Bryan niet. Hij blijft erbij dat er een strategie is opgezet om Waka Pasi in een kwaad daglicht te zetten. “Ze hebben de Palmentuin afgesloten en is iedereen gedwongen om naar hier te komen,” geeft hij wederom aan. “Daar kon men nog afstand houden. Maar als je op een kleinere plek honderden mensen bij elkaar hebt, is er ook meer kans op calamiteiten.”

Tegen 21:30 uur sloten enkele zaken bij Waka Pasi de deuren. Maar er stroomden nog steeds mensen naar de plek, veelal jeugdigen. Er is geen lockdown. De politie en militairen hebben de mensenmassa in ruim een kwartier van de locatie weg gekregen. Er was daar ook behoorlijk weerstand van de feestgangers.