Home Suriname Dc Brokopondo doet aangifte tegen illegaal opgraven grind

Dc Brokopondo doet aangifte tegen illegaal opgraven grind

127
0
dc-brokopondo-doet-aangifte-tegen-illegaal-opgraven-grind

foto

Een van de trucks die illegaal gegraven grind vervoerd van Brokopondo naar Paramaribo. Deze truck maakt het verkeer ook onveilig.


De bestuursdienst van Brokopondo is het nu meer dan zat dat illegaal grind wordt afgegraven in het district. Districtscommissaris Ludwig Mendelzoon heeft aangifte gedaan bij de politie. Een vol beladen truck is gekanteld op de weg. De chauffeur is opgebracht voor verhoor.

Freddy Linga, beleidscoördinator op het commissariaat van Brokopondo, zegt aan Starnieuws dat de illegale trucks ook het verkeer onveilig maken. Er wordt nu paal en perk gesteld tegen het roekeloze gedrag en de illegale activiteiten. Dagelijks worden gemiddeld tien trucks zandgrind opgegraven en naar Paramaribo vervoerd.

Ook de Geologische Mijnbouwkundige Dienst is ingeschakeld. Het grind wordt volgens Linga afgeleverd bij een van de grootste betonbedrijven van het land. De politie van Brokopondo is bezig met het onderzoek. De districtsleiding hoopt dat deze zaak tot de bodem wordt onderzocht, zonder aanzien des persoons. “Aan deze ontoelaatbare handelingen moet eindelijk een einde komen. Zo kan het niet langer doorgaan”, stelt Linga.