Home Suriname SWM-bond gaat om 00 uur weer aan de slag

SWM-bond gaat om 00 uur weer aan de slag

76
0
swm-bond-gaat-om-00-uur-weer-aan-de-slag

foto


De werknemers van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) gaan straks om 00.00 uur weer aan het werk. Dit besluit is genomen tijdens de onderhandeling eerder op de dag. De bond wilde een afkoopsom van SRD 26.000 voor 2021. De directie had SRD 8.000 aangeboden. De Bemiddelingsraad had voorgesteld SRD 15.000. Tijdens de onderhandeling vandaag heeft de regering een finaal bod van SRD 10.000 gedaan. Dit is uiteindelijk geaccepteerd door de bond.

De onderhandeling werd geleid door minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, bijgestaan door zijn collega Armand Achaibersing van Financiën & Planning. De bond was deze week in beraad. Een beroep van president Chan Santokhi om het werk te hervatten, is in de wind geslagen. Ook de rechter had gevraagd om het werk te hervatten, maar de bond wilde eerst geld zien. Starnieuws verneemt dat het bestuur zich heeft verontschuldigd voor het naast zich neerleggen van het verzoek van het Staatshoofd.

Wat het principe van ‘no work no pay’ betreft, zal het worden gehandhaafd. Afgesproken is dat de werknemers verlof moeten opnemen voor de niet gewerkte dagen. Deze maand zullen de werkers SRD 2.500 van de afkoopregeling ontvangen. De afkoopregeling zal in vier termijnen worden uitbetaald.