Home Nederland Broertjes van 6 en 8 na weken gered uit Amazone-oerwoud

Broertjes van 6 en 8 na weken gered uit Amazone-oerwoud

191
0
broertjes-van-6-en-8-na-weken-gered-uit-amazone-oerwoud

Twee Braziliaanse broertjes zijn na ruim drie weken gered uit het Amazoneregenwoud. Hoewel er al dagenlang door honderden mensen werd gezocht, werden Glauco en Gleison van 8 en 6 uiteindelijk per toeval gevonden.

De twee waren op 18 februari verdwaald toen ze het oerwoud in waren gegaan om vogeltjes te vangen. Zo’n 260 vrijwilligers van brandweer, politie en een organisatie van inheemse bewoners werden daarop ingezet om de jungle uit te kammen.

“Het is een levensgevaarlijke situatie”, zei een politiewoordvoerder tegen een plaatselijke krant. “Uitdroging en een hitteberoerte dreigen, maar er kunnen ook wilde of giftige dieren zijn.” Het is bovendien het regenseizoen, waardoor de jungle nog ontoegankelijker is door modder en waterstromen.

Het had niet nog twee of drie dagen moeten duren.

Uiteindelijk werden de twee gevonden door een boer die bomen aan het kappen was. Zijn slagen tegen een boomstam werden beantwoord met een roep om hulp door de jongens. De broers waren te verzwakt om zelf naar de man toe te komen.

“Het had niet nog twee of drie dagen moeten duren”, zegt een vriend van de man die ze vond. De jongens zeiden dat ze al die tijd niks hebben gegeten en dat ze slechts regenwater hebben gedronken.

De vader van de jongens reageert emotioneel:

Verdwaalde broertjes uit Amazoneregenwoud gered

De broers werden snel naar de stad Manicoré gebracht en vandaaruit per vliegtuig naar een ziekenhuis in Manaus gevlogen. Ze waren sterk vermagerd en hun huid was beschadigd door het struikgewas en insectenbeten. Ook dreigde nierfalen doordat ze te weinig hadden gedronken.

De jongens zijn inmiddels al wat aangesterkt, maar zullen nog in het ziekenhuis blijven tot hun lichamen weer regulier voedsel verdragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here