Home Nederland Wekdienst 17/3: Laatste uitslagen gemeenteraadsverkiezingen • Uitspraak tegen Thijs H. om drie...

Wekdienst 17/3: Laatste uitslagen gemeenteraadsverkiezingen • Uitspraak tegen Thijs H. om drie moorden

92
0
wekdienst-17/3:-laatste-uitslagen-gemeenteraadsverkiezingen-•-uitspraak-tegen-thijs-h.-om-drie-moorden

Goedemorgen! Nog een paar gemeenten komen met de (voorlopige) uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen en het hof doet uitspraak in het hoger beroep tegen de drievoudige moordverdachte Thijs H.

Maar eerst het weer: In het oosten en noordoosten is het bewolkt en valt eerst nog wat lichte regen. In het westen breekt op steeds meer plaatsen de zon door en vanmiddag is het overal zonnig. Het wordt 10 tot 12 graden en daarbij waait een zeer matige noordwestenwind. De komende dagen is het zonnig en ongeveer 13 graden.

NOS/Infoplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De laatste gemeenten komen nog met de (voorlopige) uitslagen van de verkiezingen. Die zijn te volgen op NOS.nl en de app via deze link.
  • Om 12.30 uur wordt een uitspraak verwacht in het hoger beroep van drievoudig moordverdachte Thijs H. De rechtbank veroordeelde hem in 2020 tot 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Het OM eist 30 jaar en tbs.
  • De leiders van de Duitse deelstaten komen bijeen voor een overleg over de coronasituatie in het land. Bondskanselier Scholz is daar ook bij. Eerder heeft hij aangekondigd om per 20 maart de meeste coronamaatregelen te laten vallen.
  • Vier Nederlandse clubs spelen in de Conference League. AZ en Vitesse moeten een achterstand goedmaken. PSV speelt uit bij FC Kopenhagen, Feyenoord thuis tegen Partizan uit Belgrado.

Wat heb je gemist?

Opnieuw zijn lokale partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen als winnaar uit de bus gekomen. Ten opzichte van vier jaar geleden, toen ze ook al dominant waren, is hun positie in het land nog verder versterkt. Met vrijwel alle stemmen geteld, is hun aandeel 36 procent van de stemmen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Ruimtevaartorganisatie NASA heeft nieuwe foto’s gepubliceerd die gemaakt zijn door de James Webb-ruimtetelescoop. Op de foto is een ster te zien die 2000 lichtjaar verderop staat, omringd door oude sterrenstelsels. Het licht van de ster is 100 keer zwakker dan het menselijk oog kan zien.

De ster op de foto staat op 2000 lichtjaar afstand AP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here