Home Suriname IOL-directeur: Evangelie vernieuwing naar hoger onderwijs

IOL-directeur: Evangelie vernieuwing naar hoger onderwijs

186
0
iol-directeur:-evangelie-vernieuwing-naar-hoger-onderwijs

foto

Jerry Oldenstam is door MinOWC benoemd tot onderdirecteur Onderwijszaken en Melisa Venetiaan is de nieuwe directeur IOL. (Foto: MinOWC)


Melisa Venetiaan is aangesteld als directeur van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) Venetiaan heeft tot voor kort leidinggegeven aan de afdeling Curriculum Ontwikkeling van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). Volgens directeur Venetiaan is het haar taak om het ‘Evangelie van de Vernieuwing’ naar hogere onderwijsniveaus te brengen. 

Tot nu toe was de vernieuwing alleen in het basisonderwijs en leerjaar 9 geïncorporeerd, maar nu is de gelegenheid er om de vernieuwing te brengen naar de hogere onderwijsregionen, met name het voortgezet onderwijs junioren en voortgezet onderwijs senioren. Hierdoor zal er niet alleen bottom-up (van basisonderwijs naar hoger) aan de vernieuwing gewerkt worden, maar ook top-down om ervoor te zorgen dat het volledige onderwijssysteem de vernieuwing ervaart, meldt het MinOWC. 

Er moet veel gebeuren op het instituut, zegt Venetiaan. Daarnaast staat de accreditatie van de individuele opleidingen voor de deur. Het IOL is het instituut dat op indirecte manier invloed kan hebben op andere onderwijsniveaus en ook de aanstaande leerkrachten. Het directieteam van het IOL bestaat verder uit Patrick Tjon Jaw Chong (onderdirecteur Logistiek) en Serge Lemmert (onderdirecteur Financieel Beheer).

Venetiaan is in deze functie benoemd nadat Cheryl Jubithana, die waarnam, haar ontslag aanbood aan minister Marie Levens. Zij had de leiding van het IOL nadat Robert Peneux opstapte augustus vorig jaar.