Home Suriname Suriname na Covid-19 weer op Los Angeles beurs

Suriname na Covid-19 weer op Los Angeles beurs

36
0
suriname-na-covid-19-weer-op-los-angeles-beurs

foto

Touroperator Dinesh Ramlal van Travel the Guianas heeft op de beurs van Los Angeles toeristen geïnteresseerd voor reizen naar Suriname.


Na ruim twee jaren gebukt te zijn gegaan onder de Covid-19-pandemie, blijken toeristen weer belangstelling te hebben voor reizen. Dat is onder meer gebleken in Los Angeles, waar zondag de Los Angeles Travel Show van start is gegaan. Suriname wordt er vertegenwoordigd door touroperator Dinesh Ramlal van Travel the Guianas.

 

Los Angeles staat bekend als heimat van gestelde reizigers, voor wie avontuurlijke trips, nieuwe destinaties en reizen naar ‘onbekende’ bestemmingen interessant zijn. Voor Ramlal is het een opluchting om weer naar ‘normaal’ te kunnen gaan, hoewel het even wennen is aan een ander soort van beurs. Hij bedoelt daarmee dat haast alles digitaal is, er wordt veel gewerkt met scans, er zijn weinig folders, en geen proeverijen van snacks, zoals dat voorheen het geval was.De touroperator merkt wel degelijk verschil vergeleken met toerismeshows vóór de Covid-periode. Zo is het aantal bezoekers veel minder dan vóór Covid-19. Veel gasten kijken naar opties voor hun tour voor volgend jaar, omdat 80% van de bezoekers nog tegoed vouchers heeft van andere reizen. Het blijkt dat veel mensen niet weten waar Suriname is en dat het deel is van het vaste land van Zuid-Amerika. Een van de belangrijkste analyses die het bedrijf heeft kunnen maken, is dat tussen nu en vier tot vijf jaren bijkans 80% van de bezoekers Suriname zullen aandoen. Hij komt tot deze conclusie, omdat er specifieke vragen waren en het product ‘unknown destination’ heel erg aanspreekt.

De tweedaagse Los Angeles beurs is gisteren afgesloten. Vanuit Suriname was Travel the Guianas de enige deelnemer. Dit bedrijf heeft op eigen initiatief deelgenomen aan de Travel Show en de kosten ook zelf betaald. De Caribische regio werd vertegenwoordigd door Suriname en Aruba. Op programma staat nog de New York Travel Show, die binnenkort start. Volgens Ramlal is deze toerismebeurs erg belangrijk, omdat zijn bedrijf ook operationeel is in Guyana en er rechtstreekse vluchten zijn vanuit New York naar Guyana. Ramlal zegt dat de Surinaamse ambassade erg ingenomen is met de voorgenomen deelname van Travel the Guianas aan de New York beurs en daarom ook haar volledige ondersteuning en medewerking heeft verleend.