Home Nederland Nederland Kiest: De Stemming en Het Debat, vanavond bij de NOS

Nederland Kiest: De Stemming en Het Debat, vanavond bij de NOS

167
0
nederland-kiest:-de-stemming-en-het-debat,-vanavond-bij-de-nos

Op de tweede dag van de gemeenteraadsverkiezingen zendt de NOS live vanuit het Stadshuis in Nieuwegein twee programma’s uit van NOS Nederland Kiest. In De Stemming en Het Debat gaan lokale lijsttrekkers en kopstukken van landelijke partijen vanavond met elkaar in gesprek en debat over lokale thema’s. Ook is er aandacht voor de oorlog in Oekraïne en wat die strijd betekent voor Nederland.

Beide programma’s worden vanaf 19.04 uur uitgezonden op NPO 1. NOS Nederland Kiest: De Stemming en Het Debat zijn ook te zien via NOS.nl, de NOS-app, YouTube, Facebook, BVN en met gebarentolk op NPO Nieuws en Politiek.

NOS Nederland Kiest: De Stemming (19.04-19.51 uur)

In De Stemming gaan de lijsttrekkers van twaalf lokale partijen onder leiding van presentator Winfried Baijens met elkaar in gesprek over thema’s met lokale impact.

NOS Nederland Kiest: Het Debat (20.34-21.54 uur)

Na De Stemming is het vanaf 20.34 uur tijd voor Het Debat, ook op NPO 1. Hierin kruisen acht kopstukken van landelijke partijen onder toeziend oog van presentator Rob Trip de degens over lokale onderwerpen. Uitgenodigd zijn de partijleiders van de vier coalitiepartijen en de vier grootste oppositiepartijen.

Een aantal van hen, onder wie VVD-leider Rutte en D66-leider Kaag worden door hun partij vervangen door iemand anders uit de partijtop.

Aan het begin van de uitzending is ruim aandacht voor de situatie in Oekraïne en de gevolgen daarvan. Vervolgens debatteren de politici in koppels over thema’s als wonen, het klimaat, criminaliteit, armoede en het vertrouwen in de politiek. Elk onderwerp begint met een portret van een kiezer die vertelt hoe hij of zij tegen met dat thema te maken heeft.

Rob Trip praat verder met vier lijstrekkers van partijen die alleen lokaal actief zijn over de rol en de invloed van lokale partijen in de gemeentelijke politiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here