Home Nederland Gewonden bij steekincident in New Yorkse museum MoMA

Gewonden bij steekincident in New Yorkse museum MoMA

64
0
gewonden-bij-steekincident-in-new-yorkse-museum-moma

In het Museum of Modern Art (MoMA) in New York heeft een bezoeker twee medewerkers neergestoken. Ze zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand is stabiel. De politie heeft de verdachte nog niet kunnen vinden.

Volgens de politie had de man zich de afgelopen dagen twee keer misdragen in het museum, waarna zijn lidmaatschap werd ingetrokken. Vandaag kwam hij opnieuw naar het museum, maar receptiemedewerkers lieten hem niet binnen. Hij sprong daarop boos over de balie, trok een mes en stak meerdere keren op de slachtoffers in, waarna hij het museum uit vluchtte.

Hoewel de man nog niet is gevonden, zegt de politie te weten in welke richting hij is gelopen na het bekijken van beveiligingsbeelden. Het gaat om een witte man met een zwarte jas. Hij bezocht het MoMA regelmatig. Na de steekpartij ontstond chaos omdat mensen het museum snel probeerden te verlaten.

Het MoMA is een van de bekendste toeristische trekpleisters van New York, met gemiddeld zo’n 3 miljoen bezoekers per jaar. In het museum hangen onder meer het schilderij De Sterrennacht van Vincent van Gogh en werken van Henri Matisse en Paul Gaugin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here