Home Suriname Hassankhan: Met CLO wordt over een week gesproken

Hassankhan: Met CLO wordt over een week gesproken

22
0
hassankhan:-met-clo-wordt-over-een-week-gesproken

foto

Maurits Hassankhan, voorzitter van het Onderhandelingsorgaan.


Maurits Hassankhan, voorzitter van het Onderhandelingsorgaan van de overheid, zal binnenkort overige bonden ontvangen die nog afspraken hebben lopen met de overheid. Er zijn verschillende bonden die secundaire voorwaarden nog moeten bespreken. Met de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) moet er ook gesproken worden over een overeenkomst die met de vorige regering was overeengekomen. Hassankhan zegt in gesprek met Starnieuws dat CLO-voorzitter Michael Miskin deze kwestie enkele keren heeft aangekaart. Hij heeft de vakbondsleider ontvangen waarbij afgesproken is dat een week na de onderhandeling over de loonronde, met de CLO om de tafel wordt gezeten.

Miskin had eerder aan Starnieuws gezegd dat 3 x SRD 500 betaald moet worden aan de ambtenaren en verder ook het verschil in vakantiegeld. Totaal komt het neer op 5 maanden. De uitbetaling van de SRD 500 die de overheid nog schuldig is aan de ambtenaren, zal tussen de SRD 20-25 miljoen per maand kosten. Er was 20 maanden twk opgenomen in de eerder gesloten overeenkomsten. Wanneer deze zijn uitbetaald, is de overeenkomst verlopen. Deze kwestie is los van de loonronde van 17% die de overheid zal uitbetalen eind maart.

Hassankhan merkt op dat deze kwestie enkele malen aan de orde is gekomen tijden het Tripartiet Overleg, waaraan Miskin namens de CLO participeert. Op de vraag dat Ronald Hooghart zich op het standpunt stelt dat hij nog steeds voorzitter is van de vakcentrale, antwoordt Hassankhan dat binnen Ravaksur, Miskin wordt erkend als voorzitter van de CLO. Hij laat zich niet in met interne aangelegenheden. Er is ook een rechtszaak gaande. De beslissing van de rechter wordt afgewacht.

Hooghart heeft niet als CLO-voorzitter geparticipeerd tijdens de onderhandelingen over de loonronde. Hij is een keer meegekomen met de COL, waar Hugo Blanker voorzitter van is. Hij heeft als adviseur van de COL geparticipeerd, maar niet als CLO-voorzitter. Voor vandaag heeft Hooghart ambtenaren opgeroepen voor een bespreking.