Home Suriname Politiebond wil 85% salariscorrectie of terug naar niveau 2018

Politiebond wil 85% salariscorrectie of terug naar niveau 2018

90
0
politiebond-wil-85%-salariscorrectie-of-terug-naar-niveau-2018

foto

De Surinaamse Politiebond komt later op de dag in spoedvergadering bijeen.


De Surinaamse Politiebond (SPB) is fel gekant tegen de 17% verhoging die de regering zal geven per 1 januari. SPB-voorzitter Poetini Atompai en diverse andere beveiligingsbonden zijn boos weggelopen van de vergadering dinsdagavond. De SPB houdt vanmiddag een spoed algemene ledenvergadering over het aanbod van de regering. De SPB had 85% salariscorrectie geƫist. Een deel van de bonden zou slechts genoegen nemen met minimaal 25%, maar zijn uiteindelijk akkoord gegaan met 17% verhoging. Op het salaris zijn toegevoegd de SRD 1.000 aan koopkrachtversterking en SRD 800 koerscompensatie.

Atompai om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de SPB en de andere bonden uit de veiligheidssector zich gebundeld hebben in ‘Veiligheidscentrale Suriname’. De ontevreden bonden raadplegen eveneens hun achterban over het bod van de regering. Ravaksur, CLO, de Moederbond, FOLS, BvL en ALS zijn wel akkoord gegaan met het finale voorstel van de regering. Namens de CLO neemt Michael Miskin deel aan de onderhandelingen met het Overleg Orgaan van de regering. Ronald Hooghart erkent het bestuur-Miskin niet en houdt vrijdag ook een vergadering met ambtenaren.

“Wij praten niet eens over een salarisverhoging maar over een salariscorrectie”, zegt Atompai. “Wij hadden mandaat van de leden voor een salariscorrectie van 85% of teruggaan naar het niveau van 2018. Daarmee kunnen wij leven”, zegt de SPB-voorzitter. Door de devaluaties en de inflatie zijn de lonen achterhaald. Atompai vindt dat de regering niet onderhandelt, maar slechts meedeelt wat ze kan bieden. “Wij hebben dan niks te zoeken daar en hebben de zaal daarom verlaten”, licht de vakbondsleider toe. De mensen die akkoord zijn gegaan met 17% nu en 8% in juli, noemt Atompai “verkopers van ambtenaren”. Het heeft geen zin om te onderhandelen voor juli als nu reeds akkoord is gegaan met 8%.