Home Suriname Ambtenaar CBB helpt problemen in St. Laurent oplossen

Ambtenaar CBB helpt problemen in St. Laurent oplossen

86
0
ambtenaar-cbb-helpt-problemen-in-st.-laurent-oplossen

foto

Leroy Eduards gaat namens CBB werken in St. Laurent, Frans-Guyana. Links directeur Biza en rechts CBB-directeur. (Foto: Biza)


Leroy Eduards, ambtenaar bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), wordt te werk gesteld in St. Laurent, Frans-Guyana. Tussen Suriname en Frankrijk is in augustus vorig jaar een intentieverklaring getekend voor een nauwere samenwerking op het gebied van de bevolkingsadministratie.

Eduards zal vanaf 15 maart ingezet worden bij het Centraal Hospitaal van St. Laurent CHOG waar zich een Burgerlijke Stand unit van Frans-Guyana bevindt. Het probleem van de vaststelling van de nationaliteit van kinderen geboren uit Surinaamse moeders in Frans-Guyana en het opmaken van de geboorteakten met vermelding van de juiste gegevens is een jarenlang probleem. Ongeveer 1.500 kinderen worden jaarlijks in Frans-Guyana geboren.

De samenwerkingsovereenkomst werd onder toeziend oog van de minister van Binnenlandse Zaken getekend door directeur BiZa, Nasier Eskak. Namens Frans-Guyana tekenden de prefect van Frans-Guyana Thierry Queffelec en directeur Didier Guidoni van CHOG, meldt het ministerie.

Directeur Anastatia Kanapé-Pokie van het CBB riep de ambtenaar op om zijn best te doen en het werk als een voorbeeldige CBB-ambtenaar ter hand te nemen. “U weet dat het CBB zich momenteel in een transformatieproces bevindt waar wij zeggen Wo Kenki a tori en dat houdt ook in dat wij het imago van CBB landelijk en regionaal

willen verbeteren en ik reken op u”.