Home Nederland Minder camera’s tijdens eredivisiewedstrijden na ongeregeldheden Vitesse

Minder camera’s tijdens eredivisiewedstrijden na ongeregeldheden Vitesse

119
0
minder-camera’s-tijdens-eredivisiewedstrijden-na-ongeregeldheden-vitesse

Bij de voetbalwedstrijden in de eredivisie vandaag en morgen worden niet alle camera’s ingezet. De bedrijven die de cameramensen leveren vinden sommige cameraposities te risicovol en willen deze niet meer bemannen.

Dat heeft te maken met de ongeregeldheden gisteren bij Vitesse tegen Sparta. In de blessuretijd van die wedstrijd betrad een fan het veld, werden er objecten op het veld gegooid en werd de doelman van Sparta geraakt door een beker. Ook ontplofte een vuurwerkbom in de buurt van een cameraman naast het veld.

Bekijk hier de beelden van de ongeregeldheden:

Vitesse-fans belagen Okoye, Sparta-doelman geraakt door beker uit publiek

“Hiermee is niet voor het eerst een grens overschreden waar het gaat om de veiligheid van de tv-crew en de overige aanwezigen”, stelt ESPN, de televisiezender die de eredivisiewedstrijden uitzendt. Na het weekeinde is er een overleg met alle betrokkenen om tot een oplossing te komen.

Door de maatregel is bij de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Groningen vanavond geen buitenspeltechnologie beschikbaar. In de Kuip bevindt die camera zich tussen het publiek. Bij de overige wedstrijden hangt deze camera op een andere plek en kan die dus wel bemand worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here