Home Suriname CIS steunt SBB voor klimaatvriendelijke bosbouw

CIS steunt SBB voor klimaatvriendelijke bosbouw

29
0
cis-steunt-sbb-voor-klimaatvriendelijke-bosbouw

foto

CIS-directeur John Goedschalk (rechts) overhandigt symbolisch de goederen aan SBB-directeur, Stanley Betterson. (Foto: CIS)


Conservation International Suriname (CIS) heeft goederen ter waarde van US$ 128.000 geschonken aan Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). Klimaatvriendelijke bosbouwmethoden, Climate Smart Forestry (CSF) maken duurzame financiering mogelijk, waardoor gemeenschappen alternatieve bronnen van inkomsten kunnen genereren, terwijl zij tegelijkertijd versterkt worden om hun bosgebieden verantwoordelijk te beheren. Een prefab container, laptops, tablets, kettingzagen, camera-installatie systeem, gps’en, portofoons, smart tv’s en winches werden door directeur CIS, John Goedschalk, overgedragen aan SBB-directeur, Stanley Betterson.

Samen met gemeenschappen en particuliere concessionairessen wordt er gewerkt aan het uitvoeren van klimaatvriendelijke bosbouwmethoden. CSF zorgt ervoor dat de uitstoot die gewoonlijk door houtwinning plaatsvindt, met de helft wordt verminderd, terwijl dezelfde hoeveelheid houtproductie wordt behouden. Dit biedt de mogelijkheid om emissiehandel als bron voor duurzame financiering mogelijk te maken. Dit project zal eerst uitgevoerd worden in de gemeenschapsbossen van Bigi Poika en Matawai, meldt CIS. 

Er zal een ‘command center’ opgezet worden door SBB, waar men de camerabeelden kan volgen. Dit moet ervoor zorgdragen dat er aan verbeterde bosbouwpraktijken wordt gedaan. CIS is ervan overtuigd dat SBB de goederen zo goed en zorgvuldig mogelijk zal inzetten om zodoende maximale carbonpotentie voor betere financieringsmechanismen, mogelijk te maken voor het CSF project.