Home Suriname Brandstof aan de pomp stijgt weer met bijkans SRD 1

Brandstof aan de pomp stijgt weer met bijkans SRD 1

156
0
brandstof-aan-de-pomp-stijgt-weer-met-bijkans-srd-1

foto

De nieuwe pompprijzen die de consument vanaf 5 maart moet neertellen.


De brandstofprijzen gaan op 5 maart om 00 uur weer de lucht in. Een liter ongelode brandstof gaat van SRD 18.44 naar SRD 19.43. De prijzen waren reeds op 10 februari, zoals nu weer, verhoogd met bijkans SRD 1 voor een liter.

Voor diesel gaat de prijs van SRD 18.90 naar 19.87. Voor super unleaded zal SRD 23.10 moeten worden neergeteld. Starnieuws verneemt dat de gemiddelde koers van SRD 20.78 voor de US-dollar wordt gehanteerd door het ministerie van Financi├źn.

De stijging van de brandstofprijs heeft te maken met het opstuwen van de olieprijs internationaal door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. De verhoogde brandstofprijzen zullen zoals gebruikelijk doorwerken op goederen en diensten.