Home Suriname Ontlastende getuigenverklaringen zorgen voor vrijlating verdachte

Ontlastende getuigenverklaringen zorgen voor vrijlating verdachte

139
0
ontlastende-getuigenverklaringen-zorgen-voor-vrijlating-verdachte

foto


Drie getuigen die dinsdag door advocaat Irvin Kanhai waren opgegeven, hebben een verklaring in het voordeel van Edgar W. afgelegd. Zij getuigden dat de verdachte geen beroving heeft gepleegd.

Zij waren op bezoek bij Edgar W. en ook getuige van het moment waarop de man geld in ontvangst nam van zijn oom. Alle drie vrienden zaten in de woonkamer samen met Edgar W. en zijn oom. Zij hebben gadegeslagen dat Edgar W. het geld van zijn oom ontving en in een kamertje zette waarvan de deur openstond. Volgens traditie mocht de deur van die kamer niet dicht. Het geld werd achtergelaten.

De vrienden zijn met Edgar W. vertrokken. Het probleem was bij de terugkeer. De oom vroeg naar zijn geld, maar dat was nergens te vinden. De vrienden weten zeker dat Edgar W. zijn oom niet heeft bestolen.  

In deze zaak was het opvallend dat de getuigen van Kanhai zijn gehoord. Het Openbaar Ministerie had geen getuigen opgegeven voor verhoor. Kanhai protesteerde dat het vervolgingsapparaat na het verhoor van de drie vrienden ineens getuigen had om te horen. Hij had ook gevraagd voor de vrijlating van Edgar W. welk verzoek is gehonoreerd door rechter Duncan Nanhoe onder de voorwaarde dat de verdachte bij de behandeling van zijn zaak moet verschijnen. De voortzetting van de zaak is op 3 mei.