Home Suriname President naar Belize voor Caricom-bijeenkomst

President naar Belize voor Caricom-bijeenkomst

189
0
president-naar-belize-voor-caricom-bijeenkomst

foto

President Chan Santokhi is vanmorgen vertrokken naar Belize. Hij zal daar deelnemen aan de vergadering van regeringsleiders van de Caribische gemeenschap. Hij keert vrijdag terug.


President Chan Santokhi is vanmorgen vertrokken naar Belize. Hij neemt deel aan de 33e reguliere tussentijdse vergadering van regeringsleiders van de Caribische gemeenschap. Deze bijeenkomst wordt gehouden van 1 tot en met 2 maart. Tevens vindt op dezelfde locatie op 3 maart de vierde Caricom-SICA Summit plaats.

Tijdens de reguliere tussentijdse staatshoofdenmeeting in Belize, heeft Suriname de gelegenheid bilaterale gesprekken te voeren met vertegenwoordigers van Centraal-Amerikaanse landen. Op deze bijeenkomst zullen regeringsleiders uit het Caribisch Gebied en Centraal-Amerika aanwezig zijn, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Santokhi bekleedt per 1 juli tot en met 31 december het Caricom Staatshoofden-voorzitterschap. Hij heeft eerder deze week via Zoom deelgenomen aan een staatshoofdenoverleg, waarbij de implementatie van de Caricom Single Market and Economy en het bevorderen van agri-food systemen op de agenda stonden. President Santokhi keert op vrijdag 4 maart terug naar Suriname.

Tijdens de afwezigheid van de president neemt vicepresident Ronnie Brunswijk waar.