Home Suriname Onduidelijk waarom vuil ’s morgens wordt opgehaald

Onduidelijk waarom vuil ’s morgens wordt opgehaald

69
0
onduidelijk-waarom-vuil-’s-morgens-wordt-opgehaald

foto

Uit een bekendmaking van CDS blijkt dat Openbare Werken besloten heeft huisvuil nu in de ochtend op te halen. Wat de reden hiertoe is, is onduidelijk.


Met een summiere en onpersoonlijke bekendmaking via de Communicatiedienst Suriname (CDS) wordt meegedeeld dat per 1 maart de vuilophaal tussen 8.00 tot 14.00 uur zal plaatsvinden. Waarom het beleid is gewijzigd, is tot nu toe onduidelijk. Starnieuws heeft getracht via de CDS meer duidelijkheid te krijgen, maar het gewenste resultaat is uitgebleven.

Ruim negen jaar geleden, in oktober 2013, werd door de toenmalige minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, besloten om het vuil in Paramaribo en Wanica na 16.00 uur op te halen. Het argument toen was onder andere dat het verkeer werd ontzien. Het ophalen van zou veiliger kunnen plaatsvinden in de avonduren. Mensen zouden meer tijd hebben om na het werk het vuil op straat te plaatsen.

In de bekendmaking wordt aangegeven dat het vuil tussen 8.00 tot 14.00 zal worden opgehaald. Dit houdt in dat mensen ’s morgens vroeg hun vuil buiten moeten zetten of de de avond van te voren.

De gewijzigde tijden voor vuilophaal geldt voor Paramaribo, Wanica, Saramacca, Commewijne en Para.