Home Suriname Personeel Luchthavenbeheer legt werk neer

Personeel Luchthavenbeheer legt werk neer

36
0
personeel-luchthavenbeheer-legt-werk-neer

foto


Het personeel in dienst van NV Luchthavenbeheer is vanmorgen na een algemene ledenvergadering (alv) onmiddellijk tot actie overgegaan. Het broeit al langer bij het luchthavenpersoneel. Het vindt dat het behoorlijk heeft ingeboet en dat het steeds maar moet blijven inleveren, zonder dat er van de andere kant een handreiking wordt gedaan.De werknemers kunnen zich niet indenken dat het bedrijf dat zo geleden heeft onder de Covid-19-pandemie, geen enkele Covid-19-steun van de overheid heeft gehad. Ook kan het bedrijf de US$ 1.5 miljoen die het tegoed heeft bij de SLM niet terugvorderen. Intussen is de schuld van de SLM opgelopen naar iets meer dan US$ 3 miljoen, zegt een verbolgen bondsvoorzitter Lloyd Read aan Starnieuws.

De storting van de inning van de luchthaven belasting door de SLM vindt nog steeds niet plaats, ondanks toezeggingen aan de bond. Ook de uitvoering van de CAO zoals ten overstaan van de minister van TCT was overeengekomen met NV Luchthavenbeheer kan niet adequaat worden nagekomen, somt Read de knelpunten op. De werknemers zijn tijdens de alv zo verhit geraakt, dat ze ter stond besloten het werk neer te leggen.

De werknemers zijn zich ervan bewust dat de economische situatie van het bedrijf niet rooskleurig is en hebben daarom ook steeds hun bijdrage geleverd om de continuiteit van het bedrijf te garanderen. Echter vinden ze dat ze nu nauwelijks of niet meer in staat zijn om het hoofd boven water te houden. De druppel voor de actie was het uitblijven van verdere uitvoering van de CAO-afspraken. Het besluit van de bond is meegedeeld aan de algemeen directeur van NV Luchthavenbeheer, Vijay Chotkan.