Home Suriname Militairen ingezet voor ondersteuning Huize Ashiana

Militairen ingezet voor ondersteuning Huize Ashiana

45
0
militairen-ingezet-voor-ondersteuning-huize-ashiana

foto


Aangezien het personeel van Huize Ashiana in actie is, heeft het ministerie van Defensie militairen ingezet om de nodige ondersteuning te bieden aan de senioren burgers bij Huize Ashiana. Er zijn militairen op verzoek ingezet in de keuken, geneeskundig en wacht.

“Het gaat om een kwetsbare groep die wij niet in de steek kunnen laten”, zegt minister Krishna Mathoera van Defensie. De minister hoopt dat de verstoorde arbeidsverhoudingen bij Huize Ashiana op korte termijn hersteld worden, waardoor de ondersteuning vanuit de defensieorganisatie kan worden teruggetrokken.

“Het leger staat altijd klaar om te ondersteunen”, benadrukt Mathoera. Het bejaardentehuis biedt huisvesting, verpleging en zorg aan senioren burgers vanaf 60 jaar en ouder, die vanwege sociale, medische en/of verpleegkundige redenen niet meer zelfstandig kunnen functioneren en elders daartoe de mogelijkheid niet hebben.